14:00

Rottneros IK

Referat: Grums IK - Rottneros IK

Det blev hela 7-0 (4-0) till Grums i hemmamötet med Rottneros.
Ekebykavaljererna kom till Idrottsparken i första hand för att spela försvarsspel. Man lade anfallsambitionerna på en ensam man, Jefferson Parra Parra, resten av laget sjönk djupt. Laget packade samman fyrbackslinje och femmannamittfältet framför straffområdet. Det blev för Grums att i första hand ta sig fram på kanterna i första halvlek, och det lyckades man bra med.
Tidigt ledningsmål då bollen studsade rätt för Adam Jansson som redan efter 7 minuter kunde spräcka nollan.
Rottneros stod pall, målmässigt, länge i den första halvleken, men mot slutet blev övermakten för stor.
Emil Thodal wolleysparkade in Adams passning, via ribban i mål. 3-0 slog Sebastian Lundqvist in från nära håll, sedan hemmalaget öppnat upp högerkanten för Merivan Waysi. Vid 4-0 fick Bastian Rojas Diaz lägga över bollen på högerfoten och sikta in sig på det lediga hörnet. Det var Adam igen som passade.
Rottneros klev upp ur skyttegravarna när den andra halvleken började, man flyttade fram spelare och började pressa högre upp. Det dröjde innan Grums ökade på målskörden men de tre målen under dryga slutkvarten gjorde att siffrorna drog i väg.
Bastian friställde Sebastian Lundqvist som inte gjorde något misstag. Sebastian blev passningsläggare till 6-0 som David Klarén behärskat satte dit.
Robin Frisell avslutade målkavalkaden. han bröt in från vänster och målvakten hann inte ned på det överraskande skottet.
Matcherna kommer tätt och Grums har en trupp som medger rotation i laguppställningen. Ny match redan på onsdag, då på Sporthälla.
Laget: Erik Lönn - Merivan Waysi, Jonas olsson, niklas Andersson, Andreas Ragnarsson - Damir Horvat, Bastian Rojas Diaz (ut 84) , Emil Thodal (ut 63, in 84) - Adam Jansson, Filip Jansson (ut 63) - Sebastian Lundqvist - Jerker Westberg, Petter Gunnarsson, Simon Widström, Robin Frisell (in 63), David Klarén (in 63)